Achterweg 3
Ons huis aan zee
 
 
 


De Verbouwing

Schuur slopen

 17oktober2022
Herfstvakantie 2022; prachtig weer voor de tijd van het jaar. Dus de hele week volop kunnen benutten om de schuur te slopen, fundering maken en het frame op te bouwen.  De schuur  was in 1967 gebouwd en zeker aan vervanging toe. 

Zijgevel16januari2022
Alweer een nieuw jaar en nog met klussen bezig. De zijgevels van het huis moeten worden aangepakt. Het hout is verrot en Keralit heeft minder onderhoud. 2 dagen bezig geweest met deze kant van het huis.

 

Terrasoverkapping

03mei2021
En dan is het alweer ruim in 2021 en zijn we bijna klaar met het volgende project: terrasoverkapping. Zo kunnen we heerlijk uit de wind zitten en ook nog eens droog.


Muur achter de schuur

21dec2020
De muur schiet redelijk op. Maar we moeten nog zeker 1.5meter bouwen. Wie helpt ons aan gratis stoeptegels?

Stoeptegels

10dec2020
Een groot aantal stoeptegels voor het volgende project.  Een muur achter de schuur, omdat anders het duinzand de schuur overspoeld/omver duwt.

 

Coniferen snoeien

15okt2020
De coniferen achterin de tuin zijn helemaal lelijk geworden, aangetast door de zoute zeewind. We hebben ze weggehaald en gaan daar ter zijner tijd een terrasoverkapping maken. Maar dat zal volgend jaar wel een keer gebeuren.

Stoelen bekleden

 13 juni 2020
De stoelen opknappen moest nog gebeuren. Het zijn mooie stoelen, maar de zitting was versleten, de vulling van gras zat niet meer zo zacht en het houtwerk kon een lakje gebruiken. Nu zitten we comfortabel.


Woonkamer laminaat leggen

29 februari 2020
Eigenlijk de laatste klus voor binnen in het huis: de vloer in de woonkamer. En dit hebben wij vandaag dus gedaan. Nog wel wat kleine dingetjes als een tafel en stoelen opknappen, maar geen grote dingen meer.


Tegelen boet

 18jan2020
En zo is het alweer 2020. Nog een paar dingen om het huis helemaal af te maken. Zo moest de boet ook een nieuwe vloer krijgen, net als de keuken. Met de zogenaamde tegel levelling keggen was het weer goed te doen.

Terras


16nov 2019
Na lange tijd weer eens een update. Niet dat er niets is gebeurd... de buitenkant van het huis is gewit bijvoorbeeld en dit weekend het terras achter de schuur afgemaakt. De tegels wegen wel 23 kilo per stuk. Maar nu een netjes terras ipv een zandbak.

Glas in loodramen in de woonkamer


03aug2019
Het is heerlijk weer geweest, we genieten ook van het huis en de omgeving. Maar er is ook ruimte voor kleine klusjes; zoals een buitenkraan aanleggen en de glas in loodramen in de woonkamer ophangen.

Kapstok van pallethout

11 juni2019
Klusjes als verlichting in de keuken ophangen, tuin onderhoud, keuken kozijn, keuken muur en achterdeur schilderen.  Maar ook een kapstok maken van aangespoeld pallet hout.

Achterkant huis

01 juni2019
De achterkant van het huis is nu ook netjes. De in het afgelopen jaar verzamelde stoeptegels hebben we gebruikt als muur. De duinen zullen nu niet zo snel weer tegen het huis zakken en wij kunnen er beter bij voor ramenlappen, etc..

Klompenhossie

18april2019
Klompenhossie: een rond of vierkant uitbouwsel aan het huis bij de deur, waarin men vóór het binnentreden zijn klompen zet om het binnenshuis niet vuil te maken.  Ja ook dit moest opgeknapt worden en iets kleiner gemaakt, zodat het doucheraampje open kan.

Plein

 10mrt2019
Niet alleen in huis wordt geklust. Onze straat krijgt een metamorfose.  Het nu nog kille en kale plein wordt groener en aantrekkelijker gemaakt. Eind april moet het klaar zijn.

Keuken

 16feb2019
De nieuwe keuken tegenover de oude keuken. Vorig weekend hebben we de keuken opgehaald bij "KeukenSale" in Schagen. Deze moesten we zelf helemaal uit elkaar halen, omdat het een showroom keuken is. Toen in Groote Keeten weer opbouwen, leidingen aansluiten en het weekend daarna tegelen. We hebben nu een vaatwasser!


TV hoek

16jan2019
De meterkast is vervangen, dus als de keuken binnenkort komt dan kunnen we alle apparatuur tegelijk gebruiken. Er zijn nog een hoop klusjes te doen, maar eigenlijk allemaal kleine klusjes. Zoals drempels onder de deur en deurknoppen schilderen, nieuw zand in de voortuin, Dus we hebben af en toe wat tijd om tv te kijken.


Kerst 2018

 24dec2018
Wij wensen iedereen
heel prettige feestdagen
en een gelukkig en gezond 2019!

 

Muur keuken

 20dec2018
En een nieuwe keuken is besteld. Op 9 februari kunnen we hem ophalen bij "Keukensale" in Schagen. Maar eerst de voorbereidingen treffen. Dus leidingen leggen, bedenken waar komen de stopcontacten en de muur vlak maken. En de eerste sneeuw van dit seizoen is inmiddels ook gevallen. Het was erg wit in Groote Keeten.


Cointainer met puin

 25 nov2018
Weer een hele container vol verzameld de afgelopen paar weken. Verder achter het huis een paadje gemaakt, een oude kast in de grondverf gezet, hortensia's in de voortuin geplant en naar keukenzaken geweest, want een nieuwe keuken is de laatste grote klus in het huis.

Woonkamer


15nov2018
De verwarming doet het. In alle kamers zijn verwarmingselementen
opgehangen en we kunnen comfortabel verder klussen de komende
wintermaanden.

CV-Ketel

31 okt 2018
We hebben een cv-ketel. Dat betekent echt genieten van warm water onder de regendouche. Volgende week worden de verwarmingsplaten in de kamers opgehangen. Verder zijn de muur en het plafond in de boet afgemaakt (isolatie, gipsplaten en schilderen). De keukendeur is geverfd, waterleiding voor de wasmachine aangelegd. En rozenbottels zijn in de tuin  geplant.

De oude badkamer

 06okt2018
Vandaag kon er weer eens echt gesloopt worden. Omdat de badkamer klaar is, kan de oude badkamer worden verwijderd. De muur gaat eruit. Hier komt de ingang om het huis binnen te gaan en ruimte voor bijvoorbeeld de cv-ketel. Jack, Patricia, Jasper en vriendje hebben heerlijk staan beuken en in 1 dag was de muur helemaal weg.

De badkamer

 29sep2018
En dan is de badkamer min of meer klaar. De douche doet het; een heerlijke regendouche. De wc zit lekker en spoelt door. Een mooie brede wastafel en ruime spiegel met ingebouwde verlichting erboven. Een heerlijke, frisse badkamer

Zijkant huis

 22sep2018
Eens een foto van de zijkant van het huis. Hier kunnen in principe 3 normale auto's achter elkaar staan. Ook hier wordt geklust. Riool voor hemelwater afvoer aangelegd en netjes afgewerkt met stoeptegels.
Verder plafond in de badkamer gemaakt, naden af kitten en dubbel glas is gezet in de voordeur.

Rioolwerkzaamheden

 09sep2018
Verder met de riolering dan, want dat is nu nog een rommeltje. De put uitgraven en dichtmaken, zodat alles door één rioolbuis gaat. Niet alleen het water uit de  keuken en douche, maar ook het hemelwater en de afvoer van de wasmachine moeten er op aangesloten worden.

Badkamer

 
08sep2018
En dan is de tegelzetter bezig geweest. Dat ziet er al mooi uit. Witte tegels aan de muren. Zandkleurige tegels op de grond en douche wand. Mozaïeksteentjes achter de wc. Na het weekend gaat de tegelzetter verder.

De badkamer

24aug2018
Ook is er de afgelopen 2 weken hard gewerkt aan de badkamer. De bekisting gemaakt. Leidingen voor warm-en koud water voor de douche, wc en wasbak. Maar ook de afvoer regelen hiervoor. En natuurlijk elektra voor bijvoorbeeld licht. Maar ook een deurkozijn maken, etc.. Een hele klus.

Voordeur

17aug2018
Zomervakantie en nog steeds goed weer. Veel gezelligheid van strandgasten die voor ons huis langs lopen. De voordeur is er een paar dagen uit geweest. Kozijn en deur afbranden, schuren, gronden, verven en nieuw glas bestellen. Door de bouwvak duurt het nog even voordat het glas wordt geleverd.
Ook met de keukendeur is begonnen met afbranden, plamuren, schuren, gronden en nieuw glas bestellen.


Slaapkamer raam

21juli2018
Afgelopen weken tropische temperaturen, zelfs in Groote Keeten.  Dus de klussen in huis afgewisseld met bezoek aan het strand.

Dit weekend zijn in de slaapkamer de muren geverfd, Laminaat gelegd op de grond, maar ook tegen de muur als mooie lambrisering.
En het glas in lood raam was mooi opgeknapt en kon op zijn plek worden gehangen.  Rolgordijn bevestigd: dat ziet er gezellig uit!
 


Familie dag 2018

08 juli2018
Een dag in Groote Keeten en niet geklust! Alhoewel.... Om 10.00 uur begonnen we met koffie en gebak en een rondleiding  in het Juttersmuseum Callantsoog.  Daarna strandbingo en met de gevonden voorwerpen en andere knutselspullen een mooi schilderij maken in de tuin. Voorbijgangers dachten dat wij een rommelmarkt hadden. Na een korte tai chi les volgde de BBQ. Een geslaagde dag!

20juni2018
Een groot gat zit er in de boet. Hier werd ooit ijs opgeslagen en ook aardappels. Nu moet het gat dicht want er komt een badkamer boven op. Eerst water eruit scheppen, zodat we er in kunnen staan. Betonbalken erin hakken, samen met piepschuim isolatie, betonijzer en cement moet het een mooie vloer worden.

08juni2018
Het huis staat vandaag in het Noordhollands Dagblad. In de wekelijkse column HuijsStijl is een leuk stukje gepubliceerd door Liesanne Schoon over ons huis.  Er komen al veel leuke reacties binnen op dit artikel.
Ondertussen gaat het klussen gewoon door. We zijn  begonnen aan de boet. Dit gaat de entree worden, maar ook de ruimte voor wasmachine, droger, CV ketel  en  ook de badkamer.  Dus  de ruimte isoleren, gasleiding verleggen, water voorziening aanleggen, vloer gelijk maken, elektra en stopcontactdozen plaatsen. Genoeg te doen dus voor de komende weken.


 

 19mei2018
De trap past en staat. Je kunt nu veilig naar boven en beneden lopen. Samen met het nieuwe kunststof kozijn in de woonkamer (met dank aan Raymond  Bruijn), een vensterbank, gipsplaten afgewerkt en een zonnig weekend, gaat dit een heerlijk huisje worden.

 

05mei2018
Afgelopen week zijn in de woonkamer een aantal klussen gedaan; balken en bedstede deuren schilderen, de linker muur werd gestuct (met dank aan Ben Kramer),  vurenhouten schrootjes op de andere muur en de bedstede kast, gipsplaten tegen het plafond. De trap is geleverd (met dank aan Mebu trappen). En het was prachtig zomers weer , met veel gezelligheid. En er is voor het eerst door ons in het huis gelogeerd.

15 april2018
We waren van plan om van het buiten wc hok iets leuks te maken als een tuinkastje, BBQ plek of iets dergelijks. Maar de muren gingen  steeds schever staan en aangezien we een container voor de deur hebben voor sloopafval, besloten we om hem toch maar af te breken.

07 april2018
De muur tussen de gang en de woonkamer is er inmiddels uit.  Op deze manier is er meer ruimte voor de trap naar zolder en de kamer wordt ruimer.  Ook de kachel moet er aan geloven. Voor de volgende winter zal er centrale verwarming aangesloten zijn.

20mrt2018
De bedstede muur is eruit gehaald omdat we de kamer iets groter gaan maken. Maar dan blijken de vloerplanken gewoon op het zand te liggen en hebben we opeens een zandbak in huis. Dus nieuw klusje... vloer verstevigen!

15mrt2018
Overal vinden we "schatten"in het huis. Van oude kranten uit 1967 achter het behang, lege flessen op zolder tot de initialen "M.B. 18 mei 1935 " onder de keukenvloer. Dus ook wij hebben een "schat" verstopt op zolder.

07mrt2018
Het was koud de afgelopen 1,5 week. Gevoelstemperatuur -15. Ijsbloemen op het raam in de woonkamer. Maar we hebben veel gedaan. Plafond witten op zolder en de muur daar verven. Beton storten in de keuken. Keuken muur verder geïsoleerd. De stucadoor is langs geweest en de verwarmingsleidingen zijn gelegd. Bedstede deuren in de grondverf. En toen was het lente en konden we lekker buiten onze pauze houden.

11feb2018
Eigenlijk is er niets recht in het huis. Kozijnen staan scheef en muren zijn niet recht. Als wij op een hobbelige, scheve vloer laminaat moeten leggen... dat gaat niet. Dus met allerlei diktes latjes, houtjes en balkjes de vloer recht en waterpas uitgevlakt. Zodat met behulp van vloerplaten en pur schuim er een mooie vlakke vloer is ontstaan, waar we laminaat op kunnen leggen.

20jan2018
Druk bezig afgelopen week met raggelhout op de muren plaatsen in de keuken en slaapkamer. Schuren, plamuren en schilderen van de balken in de keuken en slaapkamer.  Behang van de woonkamermuur gehaald, met daarachter nog goed leesbare kranten uit 1967 .  En voorbereidingswerk voor elektra, want waar moeten stopcontacten komen en lichtschakelaars?

10jan2018
Een nieuw jaar alweer! Er is veel geklust de afgelopen weken. Omdat het huis nu waterdicht is, kon de zolder afgewerkt worden. De ramen in het huis zijn vervangen door kunststof kozijnen. Met dank hiervoor aan Timmerbedrijf Raymond Bruijn . Verder allerlei klusjes aan de buitenkant van het huis, zoals de dakgoot en metselwerk. Maar er was ook tijd voor een kerstdiner en oliebollen bakken op oudejaarsdag.

10dec2017
De pannen op de voorkant van het dak moesten nog gelegd worden. Hard werken voordat het heftig zou gaan sneeuwen. De eerste sneeuw dit jaar! Dus ook sneeuwballen gooien en glijden vanaf de helling van de nol.

26nov2017
We hebben weer een dak boven ons hoofd. Na de regen van de afgelopen paar dagen zijn wij daar erg blij mee. In 5 dagen tijd is de hele dakconstructie opnieuw opgebouwd, inclusief isolatiemateriaal en dat is goed te merken in het huis. En toen de dakpannen weer terug leggen.

19nov2017
Het dak is eraf!  We hebben een cabrio huis nu.
Morgen wordt begonnen het dak weer op te bouwen!


 

11nov2017
Het dak gaat eraf.  Binnenkort wordt ons dak vervangen. Dus eerst het dak slopen.  Dit weekend eerst de pannen eraf halen en de schoorsteen slopen. Een spannende klus!

20-29okt2017
Een hele week klussen met zijn allen. Deze week hebben we veel in de tuin gewerkt. Asbest schutting platen verwijderd. Bomen eruit gehaald en verplaatst.  Zo hebben we een mooie ruimte achter de schuur gekregen, waar je ook lekker beschut kunt zitten.  Veel bouwmaterialen besteld en geleverd gekregen. En tja... daar moest ook ruimte voor gemaakt worden. De kozijnen voor de boet kwamen binnen.  En de buiten wc moest er deze week aan geloven....

08okt2017
Ook het dak van het boetje (schuurtje dat aan het huis vast zit) was aan vervanging toe.  Bart en Jack hebben op zaterdag in de stromende regen het hele dak eraf gehaald en op zondags het dak met nieuw materiaal weer opgebouwd. Gelukkig was het toen beter weer.

17sep2017
Het huisje is met zijn prachtige tuin ook een ideale plek voor familiefeestjes. Melanie viert haar 7e verjaardag en we houden gelijk een open dag voor familie en bekenden.
Dat Jack ervaring heeft met klussen in het huis, blijkt wel als we zien dat hij op 16september1962 zijn naam al op de muur heeft geschreven achter het behang. Als 13jarige jongen hielp hij zijn vader al met klusjes bij de familie.

Het plafond is gesloopt

10sep2017
Inspectie van het dak. Dak slopen en besluiten dat we een nieuw dak moeten plaatsen. Er zit te veel houtworm in de balken en we denken dat die het niet nog eens 50 jaar meer zullen uithouden. Jasper en Melanie vermaken zich met het verbranden van afvalhout, klimmen in de dennenboom en zoeken naar kikkers. Maar ook het strand is zeer dichtbij.

02sep2017
De eerste week hebben we vooral gebruikt om op te ruimen. De schuur, het huis en de boet stonden vol met spullen. Wat kunnen we gebruiken, zoals leuke kasten, oude vazen en mooie antieke stoelen, die met een nieuw stoffje prachtige items zijn als het huis kaar is.