Omgeving
Groote Keeten is gelegen aan de kust, in de Kop van Noord-Holland. De badplaats ligt vlak achter de duinen, waardoor het strand vanaf het vakantiehuisje makkelijk te bereiken is. Het strand is hier breed, rustig en schoon. Ook de duinenrij is breed, wat u mooie wandelingen of ffietstochten door de duinen biedt. In Groote Keeten vindt u een gezellig restaurant:  De Princen Keet, recht tegenover ons huis, is het hele jaar door geopend. Op het strand zelf is het strandpaviljoen Klavertje Vier (seizoensgebonden).
Het landschap rondom Groote Keeten bestaat uit strand, zee, duinen, polders en bloembollenvelden.
Deze streek staat bekend als één van de mooiste gebieden van Nederland. Zowel een echte strandvakantie, als een ffiets- en wandelvakantie is in Groote Keeten  mogelijk. De talrijke ffietspaden en wegen in de omgeving, bieden genoeg mogelijkheden voor ffietsers.
Niet alleen in het hoogseizoen, maar ook in het voor- en naseizoen is Groote Keeten een ideale plek om uw vakantie door te brengen. In het voorjaar staan de bollenvelden prachtig in bloei.  ’s Winters en in het najaar kun je mooie wandelingen maken over het strand, door de duinen en in het bos. 
Ook is Groote Keeten een goede uitvalsbasis voor dagtripjes naar gezellige dorpen en steden meer landinwaarts. In het voor- en naseizoen is het rustiger.

Omgevingstips
Fort Kijkduin  -  Huisduinen
Fort Kijkduin werd in 1811 in opdracht van Napoleon gebouwd. Alle kazematten, ondergrondse gangen en andere spannende ruimtes zijn te bezichtigen. In de bassins treft u een grote variatie diersoorten aan die in de Noordzee voorkomen.    

Museum Boerderij "Tante Jaantje" - Callantsoog
Het museum dat in de boerderij is gevestigd geeft de sfeer van het leven en werken in Callantsoog rond 1900 weer.  
Er is aandacht voor wat een jutter vindt, strandhoofden, reddingsmaatschappij, mooie plekjes van Callantsoog op dia's, maquettes van duinen en dorp, een zomerstal, gereedschappen, oude ansichten, foto's en kaarten over de geschiedenis van Callantsoog, maar ook archeologische vondsten uit de omgeving.

Juttersmuseum - Callantsoog
Juttersmuseum Callantsoog is een museum met bijzondere verzamelingen van gevonden schatten uit de zee. De babyzeemeermin van Callantsoog en de vrolijke interactieve kunstwerken van strandjutter, kunstenaar en zeedichter Challa maken onderdeel uit van de vaste collectie.

Marinemuseum -  Den Helder
Maar liefst 500 jaar bloeiende geschiedenis van de Nederlandse Marine komt tot leven in het Marinemuseum.   

Kaasmarkt - Alkmaar
Bekijk, ruik en proef het grootste assortiment kazen in dé kaasstad van Nederland. 

Actief
Tevens zijn er prachtige wandelroutes en ffietsroutes af te leggen.

Route
Vanuit Alkmaar volgt u de N9. Bij de afslag Groote Keeten gaat u linksaf, volg de borden Groote Keeten. Aan het einde van de Helmweg slaat u linksaf en de eerste rechts. Aan het einde van de straat ziet u het huis aan de rechterkant.

Adres
Achterweg 3
1759 NH Groote Keeten
E-mail: achterweg3@hotmail.com
Tel: 06-10316980
GPS coördinaten: Breedtegraad : 52.8613373/ Lengtegraad : 4.7177925